De Arnhem Veenendaal Classic en de DESTIL Expeditie Junior slaan de handen ineen. De twee organisaties hebben elkaar gevonden in een gedeelde doelstelling: kinderen in beweging brengen.

Expeditie Junior is een jaarlijks terugkerend evenement waarbij kinderen tussen de 5 en 15 jaar oud de Zijpenberg, die parallel aan de Posbank ligt, zo vaak mogelijk beklimmen voor het goede doel (Orange Babies). De kinderen komen spelenderwijs in aanraking met fietsen en wielrennen, daarnaast fietsen ze voor hun eigen gezondheid en die van de kinderen in Afrika. Het evenement vindt dit jaar plaats op 10 juli. In de maanden daaraan voorafgaand zullen renners die deelnemen aan de Arnhem Veenendaal Classic op scholen in de omgeving vertellen over hun sport. Verder begeleiden renners en oud-renners de scholieren  op de dag van Expeditie Junior zelf. De  kinderen worden op hun beurt uitgenodigd om als VIP’s achter de schermen van de Arnhem Veenendaal Classic te kijken op de dag dat de wielerkoers wordt verreden, vrijdag 19 augustus a.s.
De Arnhem Veenendaal Classic organiseert naast de profkoers ook steeds meer evenementen ter bevordering van de breedtesport. Organisator Job van Schuppen, al meer dan dertig jaar betrokken bij de koers: ,,Topsport bestaat niet zonder breedtesport, en breedtesport niet zonder topsport. Onze koers wil niet alleen een peloton profs door de regio laten rijden, we willen ook schoolkinderen laten zien hoe mooi wielrennen is.”

DESTIL heeft Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) hoog in het vaandel staan. Stichting ‘Winnen doen we samen’, de goede doelen Stichting van DESTIL, steunt  diegenen die dat het hardst nodig hebben. Dit jaar organiseert de stichting DESTIL MysteryMountain.nl en ExpeditieJunior.com, sportieve evenementen waarbij de opbrengst ten goede komt aan onder andere Orange Babies. Voorzitter René Kars: ,,Na twee succesvolle edities van Expeditie Junior zien we dat kinderen enorm enthousiast zijn over de wielersport en hun grenzen verleggen. Daarnaast willen we ze bewust maken van hun eigen gezondheid en die van de kinderen in Afrika door geld in te zamelen voor Orange Babies.

Kijk voor een videoverslag van vorig jaar op: https://www.youtube.com/watch?v=J17nde58ToE