Algemeen

Op deze algemene informatie pagina van de Arnhem Veenendaal Tour Classic vind je informatie over de volgende onderdelen:

 1. Algemeen
 2. Kosten & Voordeel bij voorinschrijving
 3. Daginschrijving
 4. Sportmaaltijden
 5. Afhalen startbescheiden
 6. Start / Finish
 7. Omkleden / Douchen
 8. Parkeren
 9. Weggedrag & Verkeersregelaars
 10. Pechdienst
 11. Bevoorradingsposten
 12. Ongevallen

Algemeen

De Arnhem Veenendaal Tour Classic is tot stand gekomen vanuit de wedstrijd Arnhem Veenendaal Classic, deze heette voorheen Veenendaal – Veenendaal en de Dutch Food Valley Classic. De Arnhem – Veenendaal Classic is een van de grootste Nederlandse wielerklassiekers en zal dit jaar voor de 31e keer verreden worden op vrijdag 19 augustus 2016. De sportieve waarde van de wedstrijd heeft zich de afgelopen jaren telkens weer bewezen; steeds wordt er gezocht naar innovatieve manieren om de koers aantrekkelijker en veiliger te maken. Zo was Arnhem Veenendaal Classic de eerste met camerabeelden vanaf de fiets en wordt er gereden in teams van 6 om het controleren van de koers moeilijker te maken. Afgelopen jaar was de eerste plaats voor Dylan Groenewegen.

Iedereen kan meedoen!

Nadat de profs op 19 augustus voordoen hoe het moet, mag je bij de ‘Tour Classic’ op 20 augustus zelf gaan kijken hoe je presteert op het parcours waar o.a. Tom Boonen, Ekimov, Theo Bos, Joop Zoetemelk en vele andere grootheden wonnen. Met een familietocht van 30 kilometer en toertochten van 100 en 150 kilometer is er tijdens de Arnhem – Veenendaal Tour Classic voor iedereen een gepaste afstand.

NK Klimtijdrit

Bij de Arnhem – Veenendaal Tour Classic kun jij dé nieuwe Nederlands Kampioen Klim-tijdrijden worden. Tijdens de beklimming van de Posbank zullen de tijden van alle deelnemers worden opgenomen en uiteraard wint degene die hier de snelste tijd neer zet. Precies op ditzelfde stuk wordt ook bij de profs de tijd opgenomen en kun je dus mooi vergelijken hoe je het doet ten opzichte van bijvoorbeeld Wilco Kelderman!

Kosten & Voordeel bij voorinschrijving

Prijzen per persoon 
100 & 150 km NTFU lid Geen NTFU lid
 Voorinschrijving € 12,00 € 15,00
 Dag inschrijving € 17,00 € 20,00

Voorinschrijven kan tot en met 18-08-2016.

Extra voordeel van voorinschrijven is dat je bij aankomst alleen maar je barcode hoeft te laten scannen om je stuurbordje te ontvangen. Alle andere zaken zijn dan al geregeld. Ook de pastamaaltijd (€5,-) is via voorinschrijving te boeken. De pastamaaltijd kan ook op de dag zelf nog besteld worden.

Daginschrijving

Na 18-08-2016 is het niet meer mogelijk om via onze website in te schrijven. Je kunt dan alleen nog maar een daginschrijving doen, de kosten hiervoor bedragen€20,00 en €17,00 voor NTFU-leden. Dit kan uitsluitend contant worden betaald. We willen je vragen met onderstaande tijden rekening te houden.

Tijden Van Tot
Daginschrijving 08:30 10:00
Start 09:00 10:30

Bevoorrading & pastamaaltijden

Bij de start en pauzepunten zal er voldoende bevoorrading liggen in de vorm van fruit, koeken en sportvoeding. Je hoeft hier zelf dus niet aan te denken. Na de finish is er de mogelijkheid tot het nuttigen van een heerlijke pastamaaltijd krijgen (12.00-18.00 uur). Deze kosten €5,- en kunnen bij het voorinschrijven geboekt worden, de pastamaaltijd kan ter plekke ook nog worden afgenomen.

Afhalen startbescheiden

Je ontvangt direct na inschrijving voor de Arnhem Veenendaal Tour Classic een persoonlijke bevestigingsmail met barcode. Deze barcode is erg belangrijk voor het afhalen van jouw startbescheiden. Print daarom deze mail uit en neem deze mee! Je kunt je startbescheiden ’s morgens voor de start op zaterdag 20 augustus ophalen bij start/finish locatie Ontmoetingshuis (Spiesheem 54, Veenendaal).

De startbescheiden kunnen worden afgehaald tussen 08:30 uur en 10:15 uur.

Start / Finish

De start en finish van de Arnhem Veenendaal Tour Classic zijn bij het ‘Ontmoetingshuis’ aan de Spiesheem 54 te Veenendaal.

Starten kan tussen 09:00 uur en 10:30 uur.
De finish blijft open tot 17:00 uur.

Bij de start is er bevoorrading zodat je goed voorbereid op weg kunt. Bij de finish kun je onder het genot van een drankje en eventueel een pastamaaltijd napraten over de geleverde prestaties. Tevens is het natuurlijk ontzettend leuk om al je collega fietsers aan te moedigen aan de finish.

Omkleden / Douchen

Op zaterdag 20 augustus kunnen alle deelnemers zich omkleden en douchen bij de start- en parkeerplaats: Het Ontmoetingshuis, Spiesheem  te Veenendaal.

Parkeren

Voor start/finish locatie het ‘Ontmoetingshuis’ is een royale parkeerplaats, met voldoende ruimte voor alle deelnemers. Hier zijn tevens douche, toilet en een kleedkamer te vinden.

Verkeersregels & weggedrag

Aangezien we gewoon over de openbare weg fietsen dient iedereen zich aan de verkeersregels te houden. Je bent te allen tijden een normale weggebruiker zonder enige vorm van privilege. Gedraag je als zodanig. We zouden het zonde vinden wanneer we met ons evenement afbreuk doen aan het imago van de wielrenner. Tegen overtredingen zullen we streng optreden.

Pechdienst

Tijdens de Arnhem Veenendaal Tour Classic zal er door de organisatie gezorgd worden voor technische ondersteuning onderweg. Wanneer je een probleem krijgt kun je ons alarmnummer bellen, zodat we naar je toe kunnen komen. Op de bevoorradingspost bij de Posbank zullen sowieso een fietspomp en reservebanden aanwezig zijn. Het alarmnummer is 06-15187269. Dit staat ook op je stuurbordje dus je hebt het altijd bij je.

Ongevallen

Mocht je betrokken raken bij een ongeval tijdens de Arnhem Veenendaal Tour Classic en medische, technische of andere ondersteuning nodig hebben, dan kun je contact opnemen met het alarmnummer. Het alarmnummer is 06-15187269. Dit staat ook op je stuurbordje dus je hebt het altijd bij je.

Bevoorradingsposten

Op de bevoorradingsposten zullen o.a. water, sportdrank, sportrepen, fruit en koeken worden uitgedeeld. Uiteraard is er bij de start direct een bevoorradingspost voor alle routes. Hierna zijn er afhankelijk van de afstand één of twee andere bevoorradingsposten. Hieronder staan ze per afstand beschreven.

100 kilometer

De 100 km route heeft 1 bevoorradingspost, deze zal boven op de Posbank zijn na 55 kilometer fietsen.

150 kilometer

De 150 km route heeft 2 bevoorradingsposten. De eerste post zal boven op de Posbank zijn na 55 kilometer fietsen. Het tweede en laatste pauzepunt vind je na 100 kilometer fietsen.

Reglement

Bij inschrijving verklaart de deelnemer zich akkoord met het hieronder staande reglement:

 • Deelname is geheel op eigen risico
 • Een deelnamebewijs is pas definitief geldig indien het (volledig) verschuldigde bedrag aan inschrijfgeld is voldaan.
 • Na het betalen van het inschrijfgeld is er geen mogelijkheid meer tot restitutie van het inschrijfgeld.
 • Deelname aan de tocht en toegang tot de verzorgingsposten op de route is alleen mogelijk voor geregistreerde deelnemers. Zij zijn verplicht het stuurbord en de polsbandjes te dragen.
 • Deelnamebewijzen zijn strikt persoonlijk en mogen niet overgedragen worden aan derden. De persoonlijke gegevens op het deelnamebewijs worden onder geen enkel beding gewijzigd door de organisatie.
 • Met het accepteren van het rugnummer verklaren deelnemers dat zij voor het volbrengen van de tocht voldoende gezond zijn en dat zij beschikken over een deugdelijke fiets.
 • Het dragen van een valhelm is gedurende de gehele toertocht verplicht.
 • Het karakter van het evenement is geen wedstrijd, maar een toeristische prestatietocht.
 • De deelnemers dienen zich te gedragen als alle andere weggebruikers en nemen geen uitzonderingspositie in. Alle verkeersregels zijn van toepassing en dienen te worden gerespecteerd. De politie zal strafrechtelijk handhaven op verkeersgevaarlijk gedrag en daartoe controles uitvoeren. De organisatie zal bij vraag van de politie gegevens verstrekken m.b.t. deelnemers.
 • Deelnemers hebben respect voor overige weggebruikers en de lokale bevolking.
 • Deelnemers respecteren overige weggebruikers, natuur en milieu. De organisatie zal zorgen voor voldoende afvalbakken bij start/finish en verzorgingsposten, deponeer hierin uw afval, niet in de natuur.
 • Deelnemers waken over hun eigen veiligheid en de veiligheid van overige weggebruikers.
 • Het gebruik van volgauto’s is verboden.
 • De organisatie is in geen geval aansprakelijk voor ongevallen of schade dan wel verlies en/of diefstal van persoonlijke voorwerpen van de deelnemer.
 • Deelnemers moeten onverwijld de aanwijzingen van de politie, verkeersregelaars en/of de organisatie opvolgen.
 • Deelnemers kunnen bij ongeoorloofd gedrag, het zich niet houden aan de verkeersregels en bij het niet opvolgen van aanwijzingen van de politie, verkeersregelaars en/of organisatie van verdere deelname worden uitgesloten. Ter plekke zal het stuurbordje en het rugnummer worden ingenomen. Deze deelnemers zijn tevens uitgesloten van deelname aan de volgende editie(s) van de Arnhem Veenendaal Tour Classic.

Inschrijfprocedure

Om je te helpen bij de inschrijvingen is deze handleiding gemaakt. Hierin vind je hoe je moet inschrijven als individu of (bedrijven)team aan de Arnhem Veenendaal Classic. De volgende zaken worden uitgelegd:

 1. Individuele inschrijving
 2. Team inschrijving
 3. Inschrijven voor mensen zonder Nederlands rekeningnummer
 4. Betalingsmogelijkheden
 5. Kosten deelname

1. Individuele inschrijving

Om je als individu in te schrijven voor de Arnhem Veenendaal Tour Classic ga je naar Inschrijven en doorloop je onderstaande schermen:

Reglement

Lees dit reglement goed door. In het reglement staan richtlijnen die gelden voor het inschrijven, de betaling, maar ook tijdens de toertocht. Door op akkoord te klikken verklaar je het reglement te hebben gelezen en hiermee akkoord te gaan.

NTFU-inschrijfpagina

Na het akkoord gaan met de reglementen kom je op de NTFU inschrijfpagina. Deze pagina wijst zich eigenlijk van zelf. Je vult in:

–       de gewenste afstand;

–       je eventuele lidnummer;

–       of je een dagverzekering wilt afsluiten voor €4,50;

–       persoonlijke gegevens;

–       het aantal eventuele extra’s die je wilt bestellen;

–       of je benaderd wilt worden voor aanbiedingen en activiteiten;

–       dat je akkoord bent met de voorwaarden.

Vervolgens klik je onderaan op “Inschrijven & Betalen”.

NTFU betaalpagina

Op de betaalpagina selecteer je jou bank en vervolgens betaal je met iDEAL.

 

2. Team inschrijving

Om je als team in te schrijven voor de Arnhem Veenendaal Tour Classic ga je naar Inschrijven, het werkt grotendeels hezelfde als de individuale inschrijvingen. Je doorloopt onderstaande schermen:

Reglement

Lees dit reglement goed door. In het reglement staan richtlijnen die gelden voor het inschrijven, de betaling, maar ook tijdens de toertocht. Door op akkoord te klikken verklaar je het reglement te hebben gelezen, dat het hele team ervan op de hoogte is en akkoord gaat.

NTFU-inschrijfpagina

Na het akkoord gaan met de reglementen kom je op de NTFU inschrijfpagina. Deze pagina wijst zich eigenlijk van zelf. Je vult de gewenste afstand in, je eventuele lidnummer en persoonlijke gegevens in.

Dan is er een wijziging t.o.v. individuele inschrijving! Hier klik je namelijk voor het inschrijven van de overige teamleden op ‘Ik wil een groep inschrijven’. Vervolgens vouwt het groepsformulier zich uit. Je kunt tot 20 deelnemers (inclusief je zelf) als groep inschrijven. Ook hier geldt dat je per deelnemer eventueel lidnummer invult, naam, e-mailadres, de gewenste afstand en aanklikt of deze persoon een dagverzekering wilt afsluiten voor €4,50. Onder het groepsformulier kun je nog extra producten bestellen. Hierna dien je akkoord te gaan met de voorwaarden om te kunnen klikken op “Inschrijven & Betalen”.

NTFU betaalpagina

Op de betaalpagina selecteer je jou bank en vervolgens betaal je met iDEAL.

 

3. Inschrijven voor mensen zonder Nederlands rekeningnummer

Heb je geen Nederlands rekeningnummer en kun je dus niet met iDEAL betalen, dan is voorinschrijven via de inschrijflink onmogelijk. Alleen in dat geval kun je jezelf inschrijven door een e-mail te sturen naar: avtourclassic@gmail.com met daarin:

–       Gewenste afstand

–       Geslacht

–       Voorletters

–       Voornaam

–       Achternaam

–       Adresgegevens

–       E-mail adres

–       Telefoon en noodnummer

–       Bij meerdere personen, de namen en gewenste afstand

–       Het aantal keer toegang tot de camping en of je een sportontbijt en pastamaaltijd wilt

Wij sturen je dan de rekening en de mogelijke betaalwijzen. Pas zodra wij het geld binnen hebben, krijg je een bevestiging van je inschrijving per mail.

4. Betalingsmogelijkheden

Voor de voorinschrijving is het alleen mogelijk om te betalen met iDEAL. Daginschrijving is ook mogelijk. In dat geval dien je contant te betalen bij de start/permenance: Ontmoetingshuis, Spiesheem 54 Veenendaal.

5. Kosten deelname

                                                Niet leden     NTFU-leden

Kosten daginschrijving      €20,00           €17,00

Kosten voorinschrijving    €15,00           €12,00

 

Pastamaaltijd achteraf       €5,-                 €5,-

Bereikbaarheid

De Arnhem Veenendaal Tour Classic is met fiets, trein (station Veenendaal) en auto goed te bereiken. Gebruik onderstaande routeplanner van Google Maps om jou route te bepalen naar start/finish locatie het ‘Ontmoetingshuis’, Spiesheem 54 te Veenendaal.

OV / Fiets

Indien je met het openbaar vervoer en de fiets wilt komen, raden wij je aan om www.9292.nl te gebruiken en in te stellen op station Veenendaal of Veenendaal de klomp. Vervolgens kun je met Google Maps vanuit een van deze punten je fietsroute bepalen naar de start of de camping.

Auto

Vul je vertreklocatie in en bepaal de route.

Contact

Bij vragen of opmerkingen over de Arnhem Veenendaal Tour Classic kun je contact opnemen per e-mail via avtourclassic@gmail.com .